Beosound Balance

Benjamin Hubert

„Ceea ce ma inspira pe mine creativ este sa lucrez într-un mod mai democratic… imbunatatind intotdeauna rezultatul final, experienta si produsele pe care le oferim.” Ne-am asezat si am vorbit cu designerul Benjamin Hubert in studioul sau din estul Londrei si am discutat despre procesul creativ, inspiratia muzicala si crearea boxei Beosound Balance.

Despre valorile de design comune cu Bang & Olufsen

La LAYER si ca designer, credem ca produsul ar trebui sa fie atemporal, sa fie potrivit pentru utilizare in fiecare zi si să fie o incantare. Credem ca acest lucru rezoneaza extrem de bine cu valorile Bang & Olufsen de atemporalitate a produselor cu care oamenii traiesc mult timp si de a crea lucruri care sa aduca zambete cu adevarat pe fetele oamenilor.

Impreuna cu Bang & Olufsen, ne-am gandit la cum sunt oamenii acum, cum vor trai in viitor, unde locuiesc, nevoile si dorintele lor atunci cand se afla în acel spatiu. Toate aceste tendinte, comportamente si ritualuri au contribuit cu adevarat la modul in care am modelat forma, formatul si functionalitatea boxei Beosound Balance.

Beosound Shape

Povestea Beosound Shape

Asculta-l pe designer, Øivind Alexander Slaato, vorbind despre perspective si despre importanta de a vedea lucrurile diferit. Inspiratia lui Øivind pentru boxele Beosound Shape este o combinatie intre frumusetea uluitoare a naturii, stiinta precisa care tine totul impreuna si un singur moment de uimire magica.

Un moment magic

Nu este apa, nu este curent, iar daca iesi afara sunt minus 15 grade. Este atat de frumos si vezi peisajul de zapada care este foarte bland. Cand te uiti la el, pare alb la prima vedere. Dar cand il privesti mai atent, vei descoperi intregul spectru al curcubeului. In functie de intensitate, unghi sau chiar filtrarea luminii de catre nori, zapada sau temperatura aerului.

Este o experienta linistita, atat vizual, cat si din punct de vedere acustic totul este amortizat si bine echilibrat. Am vrut să obtin cumva acest sentiment din peisajul de zapada si aceasta piesa a venit de acolo. Daca te uiti mai atent la un fulg de nea sau la un peisaj de zapada, atunci vei vedea ca fiecare fulg de nea are o structura hexagonala si toti fulgii de nea se bazeaza pe aceleasi reguli matematice.

Toate au aceste unghiuri de 120 sau 60 de grade, dar nu vei gasi niciodata doi fulgi de zapada egali. Hexagonul este una dintre formele preferate ale naturii, vazuta in orice, de la fulgi de zapada la faguri de miere si are sens perfect in structurile repetitive si in expansiune. Fiecare rezultat este unic si exista un sentiment de frumusete naturala in aceste variatii infinite. Gasesti geometria hexagonala in molecule organice, cristale de cuart, bazalt si chiar invelisul crocodililor si testoaselor. Cu alte cuvinte, hexagonul a existat cu mult timp inainte de a-l gasi, dar din anumite motive nimeni nu l-a folosit pentru a crea sunet inainte.

Crearea unei forme naturale

In calculatoare avem astazi un instrument de proiectare extrem de puternic. Cu toate acestea, metodele analogice clasice, cum ar fi plierea hartiei sau trasarea unei linii cu un creion, este ceva pe care nu-l vei lasa niciodata. Desi aceasta prima schita a fost putin mai complexa ca aspect, forma hexagonala si simetria produsului final au fost evidente inca de la inceput. Apoi, din nou, Øivind ar putea fi proiectantul modulelor Beosound Shape, dar designul final al intregii configuratii depinde de dvs. Arata diferit in functie de unghiul in care il privesti si de modul în care lumina intra in camera si, prin urmare, oglindeste acel efect al fulgilor de zapada. Nu va fi niciodata la fel.

Posibilitati nelimitate

Beosound Shape este un concept de hexagoane modulare care permite clientilor sa aleaga dimensiunea, forma, culoarea si chiar performanta sunetului in functie de preferintele personale. Fiecare placa functioneaza ca difuzor, amplificator sau amortizor acustic si poate fi asamblata în combinatii si dimensiuni infinite pentru a acopri incaperile mari si mici.

Acest sistem flexibil poate fi rearanjat pentru a forma noi modele sau pot fi adăugate placi pentru a spori performanta sunetului sau proprietatile de amortizare acustica. Utilizatorii pot schimba, de asemenea, culorile huselor din material, care in prezent sunt disponibile in zece optiuni de culoare diferite, inclusiv patru tesaturi texturate Kvadrat. Aceasta capacitate si flexibilitate care va permite sa actualizati culorile si sa le schimbati ulterior este ceva ce puteti face si cu sunetul.

Asadar, sa presupunem ca cumparati un Beosound Shape de baza si apoi va ganditi „Oh, poate ca ar fi grozav sa avem si mai mult sunet in aceasta camera”. Ei bine, atunci puteti doar sa adaugati mai multe module si puteti modifica performanta acustica a intregii structuri. Deci, este flexibil nu doar in ceea ce priveste culoarea si designul, ci si in ceea ce priveste sunetul.

Alatura-te comunitatii

Fii parte dintr-o comunitate speciala de audiofili si pasionati de produsele Bang & Olufsen si vei primi beneficii extra.